Boris Johnson smittet av koronavirus

Boris Johnson og Rishi Sunak klapper for NHS utenfor Downing StreetBoris Johnson og finansminister Rishi Sunak utenfor Downing Street torsdag kveld. Som millioner av andre briter gikk de ut foran huset og klappet for den innsatsen britiske helsearbeidere gjør under koronapandemien. Fredag kom meldingen om at Johnson selv var smittet. Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Sist oppdatert 20. april 2020

Koronaepidemien har nådd den britiske regjeringen. Fredag kom meldingen om at både statsminister Boris Johnson og helseminister Matt Hancock har testet positivt for koronaviruset.

-Etter å ha fått milde symptomer i går, ble statsministeren testet for koronaviruset etter råd fra Englands helsedirektør, professor Chris Whitty. Testen ble gjort i Downing Street 10, og den var positiv, heter det i en pressemelding sendt ut av Downing Street fredag.

I tråd med retningslinjene har Johnson isolert seg i Downing Street, men fortsetter å lede regjeringens innsats mot koronaviruset, heter det videre.

Tallet på bekreftede koronasmittede i Storbritannia var fredag morgen oppe i over 14.500, og 759 er døde, viser statistikk offentliggjort på den britiske regjeringens hjemmeside.

Statsministeren la selv ut denne videoen i sosiale medier der han fortalte at han var koronasmittet:

Senere fredag la helseminister Matt Hancock ut en melding på Twitter der han fortalte at også han var smittet. Også Hancock sier at han kun har milde symptomer.

Viruset har også nådd det britiske kongehuset. Onsdag kom meldingen om at prins Charles var smittet. 71-åringen har bare milde symptomer og er ellers i god form, het det i en pressemelding fra Clarence House. Prinsen er i selvisolasjon i Skottland sammen med sin kone Camilla (72). Hun har også blitt testet, men har ikke fått påvist viruset.

Prins Charles´ mor, dronning Elizabeth (93), har flyttet ut til Windsor slott utenfor London sammen med prins Philip (98).  Det meldes at dronningen er ved god helse og at hun helt kort sist så prins Charles på en tilstelning 12.mars.

Dronningen hadde onsdag sin ukentlige audiens med statsministeren, men den foregikk denne gangen på telefon. Kongefamilien la ut bilder på Instagram av dronningen som snakker med Johnson:

trine@britiskpolitikk.no