Ikonisk bygning har fått egen tubestasjon

Battersea Tube station inngang- fotoDen nye tubestasjonen ligger bare noen steinkast fra ikoniske Battersea Power Station.

Sist oppdatert 22. mars 2022

London har fått to nye undergrunnsstasjoner. Battersea Power Station og Nine Elms må nå legges til på Londons berømte tubekart.

Ifølge Transport for Londons nettside er dette den første større utvidelsen av tuben i dette århundre. Den nye strekningen i sone 1 går i tunnel fra Kennington via Nine Elms til Battersea Power Station.

BBC skriver at dette er de første nye stasjonene på Northern Line på 80 år. Utvidelsen har kostet 1,1 milliarder pund.

Battersea Power Station på sørsiden av Themsen er en av de mest kjente bygningene i London. Det ikoniske bygget er blant annet kjent fra coveret til Pink Floyd-albumet Animals, der en oppblåsbar gris svever mellom to av pipene.

Plattformen på Battersea Power Station

Den splitter nye Battersea Power Station. Foreløpig er det godt om plassen her.

Gigantisk byggeprosjekt

Oppføringen av den gigantiske kraftstasjonen på sørsiden av Themsen startet i 1929, trinn en sto ferdig i 1935, trinn to i 1955. Kullkraftverket dekket i sin tid nærmere 20 prosent av Londons strømbehov.

I 1983 ble driften avviklet, og bygningen fredet, men den sto tom i årevis og forfalt.

Battersea Power Station eksteriørbilde.Foto

Utbyggingen i og rundt Battersea Power Station er godt i gang.

Men nå er det en rivende utvikling i området. Det er satt i gang et gigantisk utbyggingsprosjekt til 9 milliarder pund. Det skal bygges flere tusen nye leiligheter, butikker, samt restauranter og kontorer i og rundt det ikoniske bygget.

Luksusleiligheter

Og at det har blitt et attraktivt område, er det ingen tvil om. Ifølge Mail Online er prisen på toppleiligheten i Battersea Power Station 16 millioner pund. Og du må nok grave dypt i lommeboka skal du i det hele tatt få kjøpt en leilighet her.

Når området også nå har fått en egen tubestasjon, tar det bare 15 minutter å komme inn til West End og The City. Det gjør jo ikke området mindre attraktivt, og det rapporteres at flere kjendiser allerede har kjøpt leilighet i Battersea Power Station. Apple kommer også til å flytte sitt London-hovedkontor med 1.400 ansatte inn i sjette etasje i den tidligere kraftstasjonen, skriver Mail online.