Vi er på plass i Belfast

Sinn Fein-plakater. FotoRedaktørene Trine Andersen og Erik Mustad foran en av de mange Sinn Féin-plakater som er hengt opp i Belfast foran torsdagens valg. Foto: Jan Arve Olsen

Sist oppdatert 31. januar 2023

Vi kommer med en podkast søndag når opptellingen etter valget er klart

Redaktørene Erik Mustad og Trine Andersen er nå på plass i Belfast foran torsdagens spennende valg. 90 representanter skal velges til provinsforsamlingen på Stormont.

Meningsmålingene tyder på en valgseier for Sinn Féin. Partiet har et solid forsprang på Det demokratiske unionistpartiet DUP på de siste meningsmålingene. Partiet ledet med seks prosentpoeng på den siste meningsmålingen offentliggjort i Belfast Telegraph torsdag i forrige uke.

Nå har meningsmålinger tatt feil før, og en skal aldri ta en valgseier for gitt. Det er fortsatt mange velgere som ikke har bestemt seg både for hva de vil stemme, og om de faktisk går og stemmer. Men det skal litt av en innspurt til for DUP, skal de klare å ta igjen Sinn Féins forsprang.

Slår meningsmålingene til, blir dette valget historisk. Det er i så fall første gang et katolsk-nasjonalitisk parti blir størst i et valg i Nord-Irland. Les mer om hva det kan bety i Erik Mustads analyse.

Vi kommer med en oppsummerende podkast når valgresultatet er klart. Det skjer trolig først lørdag. Det kommer også en oppsummerende artikkel her på nettstedet.

For oppdateringer underveis – følg oss på Instagram og Facebook