John, Paul, George og Ringo

Beatles-statuen i Liverpool. FotoBeatles i bronse på Liverpools Waterfront. Foto: Trine Andersen

Sist oppdatert 2. august 2023

John, Paul, George og Ringo. Fire gutter fra Liverpool som endte med å erobre verden, og som fortsetter å inspirere nye generasjoner. I vår podkastserie om «The Fab Four» diskuterer vi deres karrierer og respektive roller i bandet.

John Lennon – 40 år siden skuddene falt

8.desember 2020 var det 40 år siden John Lennon ble skutt og drept i New York. I denne episoden snakker vi om artisten og aktivisten Lennon, hans forhold til blant andre Paul McCartney og Yoko Ono, og om hvordan verden reagerte på nyheten om Lennons død. Vi forsøker oss også på et tankeeksperiment: Hva hadde Lennon drevet med i dag om han hadde vært i live?

I studio: Per Åsmund Reymert og tidligere NRK-korrespondent i London, Espen Aas.

Paul McCartney – basser videre

18. desember 2020 slapp Paul McCartney albumet McCartney Three, som avsluttet et tre-delt albumprosjekt hvor McCartney spiller alle instrumentene selv. Tidligere har han gitt ut McCartney (1970) og McCartney Two (1980). Vi diskuterer McCartneys nye album, hans solokarriere, og så klart hans tid i The Beatles.

I studio: Per Åsmund Reymert og tidligere NRK-korrespondent i London, Espen Aas.

George Harrison – ut av Beatles-skyggen

I den siste perioden til The Beatles hadde George Harrison utviklet seg til å bli en minst like habil låtskriver som frontmennene Lennon og McCartney, men han slet fortsatt med og få dem til å prioritere sangene hans. Det er noe av det man kan se i den nye Peter Jackson-regisserte dokumentaren Get Back, som viser innspillingsprosessen av The Beatles’ siste album Let it Be i 1969.

I episoden snakker vi blant annet om Harrisons plass i The Beatles, det hyllede soloalbumet All Things Must Pass, og ikke minst, hvordan han pantsatte huset sitt for å finansiere Monty Python-filmen Life of Brian.

I studio: Per Åsmund Reymert og tidligere NRK-korrespondent i London, Espen Aas.

Ringo Starr – teller til fire

Ringo Starr er sistemann ut i vår serie om de fire medlemmene av The Beatles. Fredag 27. mai 2022 la Starr («And His All Starr Band») ut på sin nye turné i Nord-Amerika. I episoden snakker vi om Starrs solokarriere, rollen i The Beatles, bakgrunnen for artistnavnet, og ikke minst, hans særegne trommespilling, som fortsetter å inspirere nye generasjoner av trommeslagere.

I studio: Per Åsmund Reymert (trommis) og Espen Aas, tidligere NRK-korrespondent i London.